Základní škola 
Ostrava-Výškovice
Srbská 2
příspěvková organizace

Školní rok 2014/2015

Drakiáda 2014

 Ve středu 15. října jsme všichni již od rána vzhlíželi k obloze a zajímalo nás jediné, a to, zda naše objednávka nedeštivého a větrného počasí vyjde….Odpoledne jsme se dočkali, naše toužebná přání byla vyslyšena – přestalo pršet a také vítr začal slabě foukat. Toto počasí jak drakům, tak jejich zkušeným pilotům stačilo k tomu, aby se mohli v rámci naší Drakiády protáhnout. A že se jich nakonec sešlo – malá letadýlka, sovy, draci zářící všemi barvami….Všichni jejich majitelé pak dostali za svou účast sladkou odměnu! A nakonec si všechny děti, zdravě unavené pohybem a pozorováním, přišly vyslechnout výrok poroty, kteří draci byli těmi nejkrásnějšími a nejvýše létajícími. Jejich majitele neminula mimořádná odměna v podobě velké čokolády a lízátek!

Takže díky za skvělou zábavu a ať se nám všem příště zase daří!

Rada rodičů

IMG_7229

Lampiónový průvod 2014

 K podzimu na naší škole již několik posledních let neodmyslitelně patří lampiónový průvod spojený s ohňovou show. Ani letošní rok nebyl vyjímkou. Všichni jsme se sešli v úterý 21. října v 17 hod před školní družinou, někteří v maskách, jiní bez nich, ale všichni s dobrou náladou a chutí užít si tuto úžasnou akci. Na úvod si všechny děti zatancovaly. Důkladně se tak protáhly a zahřály. Porota také měla možnost prohlédnout si všechny masky v pohybu a rozhodnout, která z nich je ta úplně nej a zaslouží si mimořádnou odměnu. Po vyhlášení vítězů této soutěže již všichni rozsvítili své lampiony a průvod světel po Výškovicích mohl začít. Trasa tohoto průvodu se oproti loňskému roku trochu prodloužila, a to z toho důvodu, aby se nám ještě více setmělo. Jen dokonalá tma totiž dala vyniknout úžasné ohňové show, která následovala po příchodu průvodu zpět ke školní družině. Líbila se nejen přítomným dětem a dospělým, ale i divákům, kteří ji pozorovali z oken okolních panelových domů. Nádherná akce je tedy za námi a těšíme se opět příští rok na viděnou!

Rada rodičů

2014 - Lampionový průvod

Vánoční jarmark 2014

 V adventním čase nesmí na naší škole chybět již tradiční Vánoční jarmark. Ten letošní se konal 16. prosince jako vždy v jídelně naší školy, která se zaplnila stánky s nejrůznějším vánočním zbožím, prodávajícími dětmi a v neposlední řadě i davy rodičů. Ti mohli vybírat z široké nabídky vánočních věnců a dekorací, svíček z včelího vosku, přáníček nebo svícnů z ovoce. Předvánoční atmosféru také dokonale dokreslovaly koledy, které zpívaly děti naší školy. Všichni jsme tak měli možnost se během předvánočního shonu zastavit, nasát vánoční atmosféru a také přispět koupí nějakého vánočního výrobku našim dětem.

Už teď se těšíme na vánoční jarmark příští rok a doufáme, že bude minimálně stejně tak úspěšný jako ten letošní.

Rada rodičů

2014 - Vánoční jarmark

Rozloučení se školou 2015

 Středeční odpoledne 24. června 2015 znamenalo pro děti z naší školy návrat do časů, které nezažily ani ony, ani jejich rodiče, ba ani prarodiče. Stroj času nás všechny zanesl do dob První republiky, kdy městem projíždějí potulní kejklíři. Kromě klaunů k nám zavítal i flašinetář, který svými písněmi vytvářel úžasnou atmosféru. A nenechal si své umění jen pro sebe! Pokud některé z dětí chtělo hru na flašinet vyzkoušet, mělo možnost. Velké fronty pak stály jako obvykle na malování na obličej, pozadu nezůstávala ani účast děti v jednotlivých soutěžích a hrách, za které byly vždy spravedlivě odměněny. Všechny aktivity před školní družinou se pak odehrávaly pod pečlivým dohledem dvou legionářů v dobových kostýmech.

Odpoledne jsme si všichni náramně užili a důstojně se tak rozloučili se školním rokem 2014/2015. Těšíme se na shledanou se všemi dětmi i rodiči zase po prázdninách!

Rada rodičů

IMG_7439

Školní večírek 2015

 Kdy jindy uspořádat večírek na hororové téma než v pátek třináctého! Stylovější datum si snad ani nejde zvolit. Ti, kteří na večírek přišli, byli svědky upírů, krvelačných nestvůr, čarodějnic i zcela nevinných obětí strašidelných postav. Poznali tak svět hrůz a strachu, kterým je ale nakonec bez sebemenšího škrábnutí a děsuplných zážitků provedla pohodová hudba. Mohli vyzkoušet lahůdky teplého i studeného bufetu, občerstvit se lahodným mokem a vyhrát některou z nehororových cen z bohaté tomboly. A co je nejdůležitější, navzdory datu vše proběhlo hladce ke spokojenosti všech zúčastněných.

Pevně věříme, že Ti, kteří přijali pozvání na náš letošní „hororový“ večírek, nelitovali! A těšíme se zase za rok, to už samozřejmě na nové téma. Pokud Vás nějaké originální napadne, prosím neváhejte a zašlete nám je na naši emailovou adresu rrzssrbska@seznam.cz.

Rada rodičů

Velikonoční kraslice 2015

 Dne 31. března 2015 se v jídelně školní družiny uskutečnily školní velikonoční dílny, to vše pod vedením našich milých vychovatelek školní družiny a za finanční podpory Rady rodičů. V rámci těchto dílen si děti mohly vyzkoušet různé tradiční i netradiční výrobky související s jarními a velikonočními tradicemi. Zdobila se vajíčka netradičními technikami, vyráběli se roztomilí zajíčci a dělaly se nejrůznější dekorace s jarní tématikou.

Bylo příjemné sledovat to pracovní nadšení dětí, které bylo korunováno jejich hezkými a nápaditými výrobky, které si pak také odnášeli domů. Myslíme si, že se akce velice podařila a těšíme se, že si ji zase za rok rádi zopakujeme.

Rada rodičů