Základní škola 
Ostrava-Výškovice
Srbská 2
příspěvková organizace

Školní rok 2015/2016

Drakiáda 2015

 Nad Výškovicemi létali v úterý 22. září draci! Na hřišti u školní družiny se sešli všichni, kteří přišli vyzkoušet jak své vlastnoručně vyrobené, tak i zakoupené draky nejrůznějších tvarů i barev. Ti lítali opravdu perfektně a všichni se tak těšili pohledem na oblohu plnou krásných barevných létajících předmětů. Jen porota tak měla plné ruce práce….Hodnotila nejen to, který drak je nejoriginálnější, ale také který létá úplně nejvýš. Ti „nej“ pak dostali od poroty diplom a nezbytnou sladkou odměnu v podobě čokolády. Sladká odměna ale byla připravena nejen pro vítěze, ale také i pro všechny ostatní dětské účastníky této akce.

Myslíme, že se drakiáda letos nejen díky krásnému počasí vydařila, a věříme, že se všem jejím účastníkům líbila! Už teď se těšíme na příští ročník!

Rada rodičů

drakiáda 2015

Lampiónový průvod 2015

 Je pondělí 26. října 2015, blíží se pátá hodina odpoledne a ve Výškovicích již začíná pomalu panovat černočerná tma. Před školní družinou stojí dav lidí, což v tuto denní dobu není zrovna něco obvyklého. Rodiče se svými dětmi v kostýmech vzbuzujících strach a lehké obavy čekají na to, až porota rozhodne, která z masek je ta nejděsivější a u které děti, potažmo jejich rodiče nejvíce zapojili svou kreativitu. Vítězové jsou jasní, bez konkurence…. Poté všichni od školní družiny vycházejí společně do průvodu s lampiony, aby ukázali ostatním obyvatelům Výškovic, že je v tomto strašidelném období Halloweenu čeho se bát. Po jejich návratu k družině je pak za odměnu čeká úžasná a dechberoucí ohnivá show ve stylu Harry Pottera.

Stejně jako každý rok, nemělo to chybu! Už teď se MOC těšíme na příště!

Rada rodičů

2015 - Lampionový průvod

Pasování prvňáčků

pasováni 039

Vánoční jarmark

vánoční jarmark 2015

Den Země

Den Země 2016

Rozloučení se školou 2016

 S blížícím se koncem školního roku se Rada rodičů rozhodla všem dětem zpříjemnit toto období a zkrátit jim tak čekání na tolik vytoužené prázdniny. Pozvala je ve středu 22. června na školní hřiště a před školní družinu, aby se tam všichni společně rozloučili se školním rokem 2015/2016. A aby to rozloučení bylo pro děti i zajímavé, čekala je tam řada soutěží a zábavných aktivit, které připravilo Středisko volného času v Ostravě Zábřehu. Všechny děti hned na začátku dostaly soutěžní kartičku a s ní pak vyrazily na jednotlivá soutěžní stanoviště. Na nich mohly například válet sudy s rumem, napínat plachty lodí, lovit ryby, zametat palubu, vyzkoušet si střelbu z luku nebo si nechat vyzdobit obličej. Za splnění úkolů na každém stanovišti děti dostaly na svou kartičku razítka. A když už měly kartičku plnou, vyrazily si pro zaslouženou odměnu. Dostali tak nejen pár sladkostí, ale také tašku, kterou si hned i mohli ozdobit zcela podle své fantazie. Dětem nebyly určeny ale jenom soutěže, mohli si také zajezdit v elektrických autíčkách nebo třeba na ponících.

O tom, že se všem akce líbila, svědčily úsměvy všech zúčastněných, kteří si odpoledne navzdory horkému počasí opravdu užili! Na závěr nezbývá než poděkovat a říct, že se na všechny těšíme zase po prázdninách!

Rada rodičů

Rozloučení se školou 2016

Školní večírek 2016

 V budově školní družiny základní školy ZŠ Srbská se uskutečnil v pátek 12. února pravidelný každoroční školní večírek, tentokrát ve stylu RETRO. Téměř každý dorazil v kostýmu, a protože jsme jako organizátoři ponechali návštěvníkům ruce volné, ocitli jsme se najednou ve všech možných časových obdobích let dávno i nedávno minulých. Někdo se vrátil v čase až do let třicátých a připomněl nám časy charlestonu. Někteří nás zase přenesli v čase do let plných slunce, květinových dětí a lásky kolem nás. A pozadu nezůstali ani ti, kteří nám dali zavzpomínat na dobu totalitní.

A co bylo letos to nejlepší? V první řadě bezkonkurenční Rosťa Petřík, který svými hity roztančil celý sál!!! Ale samozřejmě i všichni ti, kteří se výborně bavili, tančili, zpívali, fotili se před úžasnou fotostěnou, jedli a pili, na co měli chuť…a v konečném důsledku tak přispěli našim dětem! Vždyť výnos z tohoto plesu půjde právě jim na některou z jejich akcí, a to rozhodně ne částkou zanedbatelnou, ale bezkonkurenčně rekordní za posledních pár let! S pomocí všech zúčastněných se nám podařilo dosáhnout zisku necelých 40 tisíc Kč!

Pevně věříme, že Ti, kteří přijali pozvání na náš letošní retro ples, nelitovali! Ještě jednou jim patří velký dík a těšíme se na ně zase za rok, kdy podobnou skvělou akci určitě zopakujeme!